Врачанското село Малорад отново ще проведе местни избори.  Последните бяха

...
Врачанското село Малорад отново ще проведе местни избори.  Последните бяха
Коментари Харесай

Изборите в Малорад: „Баче Цено“ още смята, че нищо кой знае какво не е станало

Врачанското село Малорад още веднъж ще организира локални избори.  Последните бяха запомнени с видеозапис с подправяне на бюлетини в интерес на трима души – „ баче Цено, Боби и Мартин “.

Преди дни Върховният административен съд касира вота за общински съветници в цялата община Борован и по този начин я изправи пред редица административни и финансови несгоди. Двама от комисията са с повдигнати обвинявания.

Тук сме си наши момчета. Щете ли да помогнем на Мартин, на баче Цено, да ги създадем на преференцията, се чува в записа

Заради записа село Малорад се прочу два пъти – един път в края на октомври, при броенето на бюлетините за съветници в станалата печално известна пета секция.

Сега и съдът постанови, че по този начин не може, и спря освен баче Цено, Боби и Мартин, само че всички новоизбрани в локалния парламент да дефинират орисите на община Борован.

Снимка: Редакторски екип

Местните хора са ядосани. Някои споделят, че в случай че се постанова ще гласоподават още веднъж, други не желаят.

Трети се питат за какво единствено двама от скандалната комисия - председателката и този, който предлага да се помогне на претендентите от селото, са с обвинявания.

Тука сме си наши момчета, стартира пропагандата в скандалната секция във Врачанско

Цено Цоловски, станал прочут от записа като „ баче Цено “, продължава да счита, че не е станало кой знае какво.

„ Никакви мнения по отношение на решението. За мен тези три-четири бюлетини, които се виждат на видеозаписа, че са манипулирани, не оказват въздействие за смяна на вота “, споделя той.

Снимка: Редакторски екип

Кметът на селото е удовлетворен, че ще има проверка на вота. „ Сега сме още веднъж на избори и по този начин требва да е “, споделя Иван Иванов.

Според него обаче всички забъркани – и секционните членове, и касираните съветници от селото, би трябвало да бъдат отстранени от последващи избори. „ Тези хора, които си пишеха бюлетините, в случай че не се вземе отношение към това нещо, те ще бъдат отново в секцията - по какъв начин ще иде тоя народ да гласоподава, цяла България видя по какъв начин се драскаха бюлетините “, споделя кметът.

Снимка: Редакторски екип

Той е афектиран и от друго – подправянето на вота сякаш с едничката цел да „ имаме наши хора от село “ в локалния парламент е довел в действителност до противоположен резултат.

„ Тези общински съветници гласоподаваха за Малорад на бюджета нула лв.. Искам дупките да се изкърпят, лампи – тези същите хора оня ден са дали своят вот бюджета на общината. За Малорад са дали своят вот нула лв., проверете, да видите. Баче Цене, Боби и Мартин? Да, те гласоподаваха да няма пари за Малорад “, споделя Иван Иванов.

„ За село Малорад са отпуснати към 20 хиляди лв.. Това е за учебното заведение, за една отводнителна канализация, за едно помещение да се раздава храната на социалнослабите хора “, споделя „ баче Цено “ Цено Цоловски.

Досега във Врачанско избори за общински съвет не са отменяни.

Снимка: Редакторски екип

„ Хората по-скоро са много учудени, тъй като в нашата община и в Северозападна България не е имало подобен случай като нашия, само че ние сме доста обратно във времето, при нас се случват все странни неща “, споделя кметът на община Борован Иван Костовски.

Местната власт да е спокойна, приканиха от ОИК – Борован. Те разясняват, че работи остарелият общински съвет.

Задържана е председателката на изборната комисия

Големият абсурд – баче Цено е бил консултант и в по-стария парламент, тъй че отново ще законодателства на локално равнище. А дали ще се кандидатира още веднъж – занапред ще мисли.

А в Малорад като че ли времето е спряло, безапелационни са мнозина.

„ Просто самата ни страна си е такава, каквото и да създадем, си е едно и също “, споделя жителят на селото Иван Ганчев.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР